РЭСПУБЛІКАНСКАЕ ДАЧЧЫНАЕ ВЫТВОРЧА-ГАНДЛЁВАЕ ЎНІТАРНАЕ ПРАДПРЫЕМСТВА
«МАЛОЧНЫ ГАСЦІНЕЦ»

220075, г. Мінск, пр-т. Партызанскі, 170

+375 (17) 397 37 93
+375 (17) 361 67 93 (факс)

info@molgost.by

Менеджмент якасці

На прадпрыемстве распрацавана і зацверджана генеральным дырэктарам праграма вытворчага кантролю пры вырабе, захоўванні, рэалізацыі і транспартаванні малака і малочнай прадукцыі, сокаў і нектараў.

Вытворчая лабараторыя завода ажыццяўляе выпрабаванні гатовай прадукцыі, сыравіны, дапаможных матэрыялаў, а таксама кантроль прадукцыі на працягу тэхналагічнага працэсу. Яна кантралюе выкананне санітарна-гігіенічных патрабаванняў да вытворчасці прадукцыі на ўсіх вытворчых пляцоўках.

Выпрабаванні праводзяцца ў адпаведнасці з патрабаваннямі нацыянальных і міждзяржаўных стандартаў, а таксама іншых тэхнічных нарматыўных прававых актаў, якія гарантуюць бяспеку прадукцыі для жыцця і здароўя людзей. Выпрабаванні праводзяцца па органалептычных, фізіка-хімічных, мікрабіялагічных і радыеметрычных паказчыках.

У лабараторыі распрацавана, ўведзена і функцыянуе сістэма менеджменту, накіраваная на атрыманне аб’ектыўных і дакладных вынікаў праводжаных выпрабаванняў. Сістэма менеджменту дакументальна аформленая «Кіраўніцтвам па якасці», распрацаваным у адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ІСО / МЭК.

На прадпрыемстве распрацаваны, уведзены і сертыфікаваны ніжэйзгаданыя сістэмы менеджменту якасці:

Сістэма менеджменту бяспекі прадуктаў харчавання на адпаведнасць патрабаванням СТБ ІСО 22000-2006 у дачыненні да вытворчасці, захоўвання, транспартавання, а таксама аптовага і раздробнага гандлю малаком і вяршкамі стэрылізаванымі.

Сістэма менеджменту бяспекі прадуктаў харчавання на аснове аналізу небяспекі і крытычных кантрольных пунктаў (HACCP) на адпаведнасць патрабаванням СТБ 1470-2012 у дачыненні да вытворчасці, захоўвання, транспартавання, а таксама аптовага і раздробнага гандлю прадуктамі перапрацоўкі малака, сокамі і нектарамі. 

Сістэма менеджменту якасці на адпаведнасць патрабаванням СТБ ІSO 9001-2009 у дачыненні да распрацоўкі і вытворчасці прадуктаў перапрацоўкі малака, мяккіх сыроў, сокаў і нектараў.

Атэстат акрэдытацыі

Сістэма Халяль

ПАЛІТЫКА Ў ГАЛІНЕ ЯКАСЦІ І БЯСПЕКІ ПРАДУКТАЎ ХАРЧАВАННЯ ДЗЯРЖАЎНАГА ПРАДПРЫЕМСТВЫ «МАЛОЧНЫ ГАСЦІНЕЦ»

ДЭВІЗ: «Праз якасць і бяспеку прадукцыі да грамадскага прызнання і росквіту»

Галоўныя мэты ў галіне якасці і бяспекі вырабляных прадуктаў харчавання:

  • атрыманне ўстойлівага прыбытку і рост дабрабыту ўсіх працаўнікоў
  • забеспячэнне выпуску прадукцыі стабільна высокай якасці;
  • задавальненне патрабаванняў і чаканняў спажыўцоў праз выніковае ўжыванне і сталае паляпшэнне сістэм якасці і бяспекі.

Задачы ў галіне якасці і бяспекі вырабляных прадуктаў харчавання:

  • павелічэнне выпуску канкурэнтаздольнай прадукцыі, пашырэнне рынкаў збыту і аб’ёмаў рэалізацыі;
  • сталае пашырэнне асартыменту выпускаемай прадукцыі за кошт распрацоўкі і ўвядзення  новых відаў;
  • рацыянальнае выкарыстанне і паніжэнне тэмпаў расходу паліўна-энергетычных рэсурсаў і вады.

Шляхі дасягнення пастаўленых задачаў:

  • планамернае тэхнічнае пераабсталяванне і ўвядзенне прагрэсіўных тэхналогій вытворчасці;
  • прытрымліванне асноўным патрабаванням да сістэмы менеджменту якасці і сістэмы менеджменту бяспекі прадуктаў харчавання на аснове прынцыпаў НАССР, а таксама патрабаванням спажыўцоў ў галіне бяспекі прадуктаў харчавання;
  • забеспячэнне высокай якасці і бяспекі выпускаемай прадукцыі на ўсіх этапах яе жыццёвага цыкла, пачынаючы з сыравіны і сканчаючы рэалізацыяй гатовай прадукцыі;
  • забеспячэнне спажыўцоў усім комплексам паслуг па дастаўцы прадукцыі;
  • правядзенне маркетынгавых даследаванняў, аналіз і ўдасканаленне характарыстык прадукцыі, якія будуць адказваюць чаканням і задаволенасці спажыўцоў;
  • сталае павышэнне ўзроўню кваліфікацыі і прафесійнага майстэрства працаўнікоў.

Кіраўніцтва дзяржаўнага прадпрыемства «Малочны гасцінец» прымае адказнасць за забеспячэнне неабходнымі рэсурсамі для рэалізацыі мэтаў і задачаў у галіне бяспекі прадуктаў харчавання і заклікае кожнага супрацоўніка прыняць актыўны ўдзел у ажыццяўленні гэтай Палітыкі.

Генеральны дырэктар дзяржаўнага прадпрыемства «Малочны гасцінец»